Детермінологічний аналіз впливу війни на поточну резилентність соціально-економічної системи України - Іванюк, У. В.; Гальків, Л. І.; Сенишин, С. Є.; Ivaniuk, U.; Galkiv, L.; Senyshyn, S. (Видавництво Львівської політехніки, 2023)
Окреслено екзистенційні виклики забезпечення резилентності соціально-економічної системи в умовах повномасштабної війни РФ проти України. Визначено каузальні зв’язки між шоками та потенціалом соціально-економічної резилентності країни, що дало змогу обґрунтувати наслідки зниження стійкості економічної системи для поступу країни. Доведено необхідність побудови нової моделі макроекономічної стратегії країни на предмет забезпечення її довгострокової економічної стійкості, підвищення опірності до новативних загроз і шоків, мінімізації фінансово-інвестиційних та суспільно-політичних ризиків.
Deterministic analysis of the impact of the war on the current resilience of the Ukrainian socio-economic system
Keywords: резилентність; детермінологічний аналіз; соціально-економічна система; повномасштабна війна; драйвери резилентності; resilience; deterministic analysis; socio-economic system; large-scale war; resilience drivers; B55; 338.246.88