Економічна ефективність як основа конкурентоспроможності підприємства - Ємець, Ю. (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
Визначено сутність понять “конкурентоспроможність” та “ефективність функціонування підприємства”, встановлено зв’язок та основні відмінності між ними. Ідентифіковано фактори впливу на конкурентоспроможність підприємств, класифіковано їх. Досліджено ефективність діяльності сільськогосподарських підприємств Чернігівської області за допомогою аналізу рентабельності виробництва молока та встановлено її вплив на конкурентоспроможність таких підприємств. The article defines the essentiality of the concepts of “competitiveness” and “efficiency of the company”, established the connection and the main differences between them. Identified the impacts on the competitiveness of enterprises, classified. Investigated the efficiency of farms in Chernihiv region by analyzing the profitability of milk production and installed its impact on the competitiveness of such enterprises.
Еconomic efficiency as a basis for enterprise competitiveness
Keywords: кономічна ефективність; конкурентоспроможність; сільсько- господарські підприємства; efficiency of the company; competitiveness; the efficiency of farms in Chernihiv region