Contemporary architecture as a result of development of ecological building technologies and computer aided design - Prokopska, Aleksandra; Kret, Krystyna; Labuda, Igor (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
Currently there exist a variety of techniques and technologies associated with passive construction, energy-efficient smart homes, the use of renewable energy sources. The task of modern architects is the creative and innovative search for new functional and aesthetic architectural solutions that are technically a nd technologically conditioned to guarantee its users a healthy and secure life in a friendly environment. Подано огляд сучасних методів «розумного» проектування і технологій будівництва. На прикладах розглянуто інтелектуальні та енергозберігаючі технології на альтернативних джерелах енергії – «Екологічний будинок». Проаналізовано спроби пошуку сучасними архітекторами креативних ідей та інноваційних технологій, перетворення функціональних та естетичних рішень в умовах безперервного розвитку технології і техніки будівництва, для забезпечення найви щого рівня комфорту і безпеки в інтуїтивно зрозумілому оточенні.
Keywords: architectural design; ecology; innovative technologies; intelligent buildings; computer-aided design; архітектурне проектування; екологія; інноваційні технології; інтелектуальні будівлі; системи автоматизованого проектування