Відгуки про голодомор у Західній Україні в контексті протистояння націоналізму й радянофільства - Гаврилів, І. O. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2003)
На основі маловідомих архівних матеріалів, які фактично вперше вводяться в науковий обіг, проаналізовано протистояння націоналістичного та радянофільського політичних рухів Західної України на тлі голодомору і репресій в УСРР. Розкрита антиукраїнська діяльність радянських спецслужб, що інспірували розкол в національному таборі на західноукраїнських землях.