Особливості формування системи управління страховою діяльністю на засадах функціонального підходу - Завербний, А. С.; Завербна, Н. В. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
Розглянуто особливості управління страховою діяльністю. На підставі аналізу наукових досліджень вітчизняних та зарубіжних вчених запропоновано здійснювати управління страховою діяльністю на основі реалізації функцій управління: планування, організування, мотивування, контролювання, регулювання страхової діяльності. Розроблено модель процесу управління страховою діяльністю на засадах функціонального підходу. The features of management of insurance activity are studied in the article. On the basis of the carried out analysis of the domestic and foreign scientists it is offered to operate insurance activity on the basis of realization of functions of management: planning, organization, motivation, monitoring, regulation of insurance activity. The model to process of management of insurance activity on ambushes of the functional approach is developed.