Алгоритмічно-програмні засоби синхронізації при обміні даними великих обсягів - Яркун, В. І.; Парамуд, Я. С. (Видавництво Львівської політехніки, 2016)
Проаналізовано використання керуючих засобів щодо конфігурації потоків для ефективного передавання даних великих обсягів та наведено основні переваги їх використання. Розкрито задачу синхронізації декількох процесів та її розв’язання за допомогою задачі обмеженого буфера. При надсиланні повідомлення великого обсягу рекомендовано його розбиття на певну кількість процесів, за синхронну роботу яких відповідають запропоновані засоби, універсальні для різних операційних систем. In this article is considered the use of tools for configuration managing flow for efficient transferring large amount of data and described the main benefits of using them. Solved the problem of synchronization of multiple processes by producer-consumer design. When sending large amount of data it is recommended to divide it into several small parts for proper work of which are responsible the proposed configurations.
Algorithmic and software synchronization of information exchange
Keywords: проблема синхронізації декількох процесів; задача обмеженого буфера; структура постачальник-споживач; producer-consumer pattern; bounded-buffer problem; multi-process synchronization problem