Удосконалення сумісного одержання оцтового ангідриду та оцтової кислоти окисленням ацетальдегіду - Левуш, С. С.; Кіт, Ю. В. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2002)
Досліджено закономірності окислення ацетальдегіду до оцтового ангідриду та кислоти. Запропонований варіант реакційного вузла окислення з введенням технічного кисню безпосередньо в реактор, виключаючи стадію змішування циркуляційного газу з киснем повітря. In this paper the regularities of the acetaldegide oxidation to acetic anhydride and acetic acid are analysed. Also the version of reactionary oxidation unit is proposed, where the technical oxygen is inputted directly in the reactor, the phase of commixture the circulation gas with oxygen-air is omitted.
Keywords: 66.097.3 (088.8)