Система підтримки прийняття рішень створення контенту для мережі Інстаграм - Ляшовський, Андрій Ігорович; Liashovskyi, Andrii Ihorovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2023)
У цифрову епоху соціальні мережі, такі як Instagram, стали центральним елементом особистого брендингу, маркетингових стратегій і навіть щоденного спілкування. Маючи понад мільярд активних користувачів, вплив Instagram на культурні тенденції, поведінку споживачів та залучення бізнесу є беззаперечним[1]. Instagram з його візуально орієнтованим інтерфейсом став наріжним каменем для впливових осіб, брендів та приватних осіб, які прагнуть бути присутніми в цифровому просторі. Здатність платформи об'єднувати людей за допомогою візуального сторітелінгу робить її унікальним і впливовим простором в екосистемі соціальних мереж. Це дослідження заглиблюється в тонкощі створення контенту для Instagram, визнаючи ключову роль платформи в сучасній комунікації та маркетингу. Воно прагне використати можливості системного аналізу для розробки системи підтримки прийняття рішень, яка може оптимізувати створення контенту, зробивши його стратегічним та інформаційно насиченим процесом. Така популярність підкреслює актуальність теми систем підтримки прийняття рішень (СППР) для створення контенту на таких платформах. Система, адаптована для Instagram, може революціонізувати спосіб концептуалізації, виконання та аналізу контенту, пропонуючи системний підхід до творчості та стратегії. Мета дослідження - вивчення розробки та застосування системи підтримки прийняття рішень, яка допомагає створювати цікавий та ефективний контент для Instagram. Використовуючи системний аналіз, дослідження має на меті побудувати структуру, яка не лише спрощує процес створення контенту, але й розширює можливості прийняття рішень творцями контенту та маркетологами. Цілі дослідження: 1. Визначити ключові фактори, що впливають на успіх контенту в Instagram. 2. Розробити прототип системи прийняття рішень, який враховує ці фактори у своєму алгоритмі. 3. Оцінити ефективність СППР у реальних сценаріях створення контенту. Об'єкт дослідження - процес прийняття рішень при створенні контенту в Instagram. Він охоплює вибір тем, вибір часу для постів, тактику залучення та аналітичну оцінку ефективності контенту. Наукова новизна отриманих результатів полягає в інтеграції системного аналізу зі створенням контенту в соціальних мережах. Це дослідження спрямоване на подолання розриву між теоретичними моделями прийняття рішень і практичними, творчими процесами. Таким чином, воно представляє новий погляд на контент-стратегію, яка одночасно орієнтована на дані і на користувача. Предмет дослідження - сама система підтримки прийняття рішень - її архітектура, функціональність та зручність використання в контексті створення контенту в Instagram. Сюди входить вивчення алгоритмів, які можуть прогнозувати ефективність контенту, пропонувати покращення та надавати користувачам дієві інсайти[2]. Для досягнення вищезазначеної мети необхідно вирішити наступні завдання: - Всебічний огляд літератури про існуючі системи підтримки прийняття рішень та їхню ефективність у різних сферах. - Аналіз алгоритму роботи Instagram та патернів залучення користувачів для розробки системи підтримки прийняття рішень. - Розробка прототипу СППР зі зручним інтерфейсом та надійними аналітичними інструментами. - Тестування прототипу з групою творців контенту та маркетологів для отримання зворотного зв'язку та вдосконалення системи. - Фінальна оцінка впливу системи прийняття рішень на якість контенту, залучення користувачів та загальну стратегію Instagram. В цілому, робота демонструє, як інтеграція генеративного штучного інтелекту, системного аналізу та сучасних технологій може призвести до створення інноваційних рішень, які відповідають вимогам ринку та мають потенціал для подальшого розвитку. “InstaGen” є прикладом успішного продукту, який втілює ці принципи, забезпечуючи високу адаптивність до змін та можливість для розширення та інтеграції нових компонентів. Такий підхід є ключовим для досягнення успіху в динамічному світі цифрових технологій та соціальних мереж. Апробація результатів роботи. Результати даної роботи були апробовані на VII Міжнародній студентській науковій конференції «СУЧАСНІ АСПЕКТИ ТА ПЕРСПЕКТИВНІ НАПРЯМКИ РОЗВИТКУ НАУКИ» із публікацією тез: Ляшовський А.І. Проєкт системи підтримки прийняття рішень створення контенту для мережі Інстаграм /Ляшовський А.І., Демків Л.І. – матеріали VII Міжнародної студентської наукової конференції «СУЧАСНІ АСПЕКТИ ТА ПЕРСПЕКТИВНІ НАПРЯМКИ РОЗВИТКУ НАУКИ» (24 травня 2024р., м.Дніпро, Україна).

In the digital age, social networks such as Instagram have become a central element of personal branding, marketing strategies, and even daily communication. With over a billion active users, Instagram's influence on cultural trends, consumer behavior, and business engagement is undeniable[1]. Instagram, with its visually-oriented interface, has become a cornerstone for influencers, brands, and individuals seeking a digital presence. The platform's ability to connect people through visual storytelling makes it a unique and influential space in the social media ecosystem. This study delves into the intricacies of creating content for Instagram, recognizing the platform's key role in modern communication and marketing. It seeks to harness the power of system analysis to develop a decision support system that can optimize content creation by making it a strategic and information-rich process. Such popularity emphasizes the relevance of the topic of decision support systems (DSS) for content creation on such platforms. A system adapted for Instagram could revolutionize the way content is conceptualized, executed, and analyzed by offering a systematic approach to creativity and strategy. The purpose of the study is to examine the development and application of a decision support system that helps create engaging and effective content for Instagram. Using systems analysis, the research aims to build a framework that not only simplifies the content creation process, but also enhances the decision-making capabilities of content creators and marketers. Research objectives: 1. Identify the key factors that influence the success of content on Instagram. 2. Develop a prototype decision-making system that takes these factors into account in its algorithm. 3. Evaluate the effectiveness of the DMS in real-life content creation scenarios. The object of research is the decision-making process when creating content on Instagram. It includes the choice of topics, timing of posts, engagement tactics, and analytical evaluation of content effectiveness. The scientific novelty of the results lies in the integration of system analysis with the creation of content on social media. This study aims to bridge the gap between theoretical decision-making models and practical, creative processes. Thus, it presents a new perspective on content strategy that is both data-driven and user-centered. The subject of the research is the decision support system itself - its architecture, functionality, and usability in the context of Instagram content creation. This includes the study of algorithms that can predict the effectiveness of content, suggest improvements, and provide users with actionable insights[2]. To achieve the above goal, the following tasks need to be solved: - Comprehensive literature review of existing decision support systems and their effectiveness in various fields. - Analysis of Instagram's algorithm and user engagement patterns to develop a decision support system. - Development of a prototype DSS with a user-friendly interface and reliable analytical tools. - Testing the prototype with a group of content creators and marketers to get feedback and improve the system. - Final evaluation of the decision-making system's impact on content quality, user engagement, and Instagram's overall strategy. Overall, the work demonstrates how the integration of generative artificial intelligence, system analysis, and modern technologies can lead to innovative solutions that meet market requirements and have the potential for further development. “InstaGen” is an example of a successful product that embodies these principles, providing high adaptability to changes and the ability to expand and integrate new components. This approach is key to success in the dynamic world of digital technologies and social media. Approbation of the work results. The results of this work were tested at the VII International Student Scientific Conference "MODERN ASPECTS AND PROSPECTIVE DIRECTIONS OF SCIENCE DEVELOPMENT" with the publication of abstracts: Lyashovsky A.I. Project of a decision support system for creating content for the Instagram network / Lyashovsky A.I., Demkiv L.I. - materials of the VII International Student Scientific Conference "MODERN ASPECTS AND PROSPECTIVE DIRECTIONS OF SCIENCE DEVELOPMENT" (May 24, 2024, Dnipro, Ukraine).
Decision Support System for Content Creation for the Instagram Network
Keywords: 3.124.00.00; – маркетинг; сервіс; веб-сайт; механізми просування; інтернет ресурс; штучний інтелект; - marketing; service; website; promotion mechanisms; Internet resource; artificial intelligence