Полімерні наночастинки типу “ядро-оболонка” та міжфазні реакції за участю - Шевчук, О. М.; Букартик, Н. М.; Монцібович, Р. О.; Троценко, С. Є.; Токарєв, В. С. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
Постадійною латексною кополімеризацією отримано полімерні наночастинки типу “ядро-оболонка”, оболонка яких містить різні функціональні групи (карбоксильні, спиртові, амідні) та досліджено їх колоїдно-хімічні властивості. Вивчено особливості міжфазних реакцій за участі поверхнево іммобілізованих функціональних груп полімерних наносфер та фактори, що впливають на їх перебіг. “Core-shell” polymeric nanoparticles with the shell containing various functional fragments have been synthesized via step-by-step latex copolymerization and their colloidalchemical properties have been studied. The features of interfacial reactions with the participation of functional groups immobilized on the surface of polymer nanoparticles as well as the factors influenced them have been ivestigated.