Збірно-монолітні залізобетонні двобалкові нерозрізні прогонові будови мостів для складних умов будівництва і їх розрахунок - Гнідець, Б. Г.; Запоточний, Р. М.; Hnidets, B.; Zapotochnyi, R. (Видавництво Львівської політехніки, 2018)
Значне збільшення інтенсивності руху автомобільного і міського транспорту вимагає нових підходів до його впорядкування, особливо в місцях з існуючою щільною забудовою. Вирішенням цієї проблеми може бути вдосконалення транспортної мережі шляхом побудови нових шляхопроводів, естакад і транспортних розв’язок. У статті наведено результати дослідження запропонованих авторами конструктивних вирішень двобалкових нерозрізних збірно-монолітних залізобетонних конструкцій прогонових будов мостів для складних умов будівництва. Наведено результати експериментальних досліджень конструкції прогонової будови мосту, яка була виконана із прямолінійної і криволінійної частини, випробувана за різних статичних схем і схем навантаження. Проведено порівняння даних із результатами розрахунків за вимогами норм. Також наведено пропозиції до інженерної методики розрахунку двобалкових залізобетонних конструкцій прогонових будов мостів на криволінійних ділянках. Порівняно дані експерименту із результатами розрахунку за запропонованою методикою.

A significant increase of the intensity of road and urban transport requires new approaches to its improvement, especially in areas with dense existing buildings. The solution of this problem may be improving by building new bridges, road junctions and estokads The article is devoted to studies of deformation and crack resistance, proposed by the authors, constructive solution with double-beams continuous span bridge for complex construction conditions. There are important experimental results of research of bridge spans, with straight and curved parts with the different schemes and schemes of static load. The comparative calculation of experimental results and existing regulations is concluded. Due to proposed method for determining forces and deflections in double-beamed curvature bridges with continuous spans, the replacement with single-beamed constructions is proposed. The distribution of forces and deflections, in this case, might be determined by factors of distribution as for beams with different length. The factors of distribution are determined as the relation of areas limited by influence lines (in the case of distributed loading). In case of concentrated loading, the factors of distribution are determined as the relation of influence line`s ordinates sum for beams with different length.
Precast-monolithic concrete double-beams with a continuous span bridge for structure into complex construction conditions and their calculation
Keywords: двобалкова прогонова будова; складні умови будівництва; дослідна конструкція; деформативність; тріщиностійкість; double-beams; complex conditions of construction; research; design; deformation; crack; 624.21