Спрямована модифікація 2,4,6-трихлор-1,3,5-триазину аміно- та хіноїдними замісниками - Половкович, С. В.; Болібрух, Х.; Пугачова, О.; Миколів, О.; Курка, М. С.; Марінцова, Н. Г; Журахівська, Л.; Губицька, І. І. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
Досліджено перебіг реакцій заміщення атомів хлору 2,4,6-трихлор-1,3,5-триазину різними аміновмісними та хіноїдними замісниками. Розроблено зручні та ефективні препаративні методи синтезу монозаміщених, дизаміщених, тризаміщених похідних 1,3,5-триазину. Passing of reactions of substitution of atoms of chlorine of 2,4,6-trichloro-1,3,5-triazine by different aminocontaining derivatives was investigated. Сomfortable and effective preparative methods of synthesis of mono-,di-, three- aminoacidsubstituted derivative of 1,3,5-triazine was developmented.