Аналіз комутаційних перенапруг асинхронного мотора під час вимкнення з мережі - Чабан, А. В. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2006)
Розроблено теоретичний апарат аналізу комутаційних перенапруг на виводах обмоток статора асинхронного мотора під час вимкнення з мережі. Розрахунок комутаційних процесів здійснювали на прикладі математичної моделі мотора зображеній у фазних координатах струмів. Подані результати комп’ютерної симуляції. In the paper is worked up theoretical base of analyze of switching surges of induction motor stator winding in switching off from system. The computation of switch processes are realized on example of differential equations of mathematical model of motor which are wrote down in phase coordinate system.