Метод оцінювання якості онтологій баз знань інтелектуальних систем на основі ISO/IEC 25012 - Демчук, А. Б.; Гопяк, М. Я. (Видавництво Львівської політехніки, 2014)
Розглянуто значення онтологій у межах понять бази знань та інтелектуальних систем. Для оцінювання якості онтологій баз знань інтелектуальних систем підтримки прийняття рішень запропоновано використовувати стандарт ISO/IEC 25012. The importance of ontology within concepts of the knowledge base and intelligent systems is considered in the article. Standard ISO/IEC 25012 has been offered for evaluation of ontologies qualities of knowledge bases of intelligent decision support systems.
Keywords: онтологія; інтелектуальна система; оцінювання якості; дані; база знань; ontology; intelligent system; evaluation of quality; data; knowledge base