Рекомендаційна система для підбору відео контенту на основі вподобань користувачів - Садовнік, Ілля Володимирович (Національний університет «Львівська політехніка», 2023)
Бакалаврська кваліфікаційна робота виконана студентом групи КН-414 Садовніком Іллею Володимировичем. Тема “Рекомендаційна система для підбору відео контенту на основі вподобань користувачів ”. Робота направлена на здобуття ступеня бакалавра за спеціальністю 122 «Комп’ютерні науки». Метою дипломної роботи є побудова рекомендаційної система для підбору відео контенту на основі вподобань користувачів. Об’єктом дослідження є процес побудови рекомендацій на основі методів колаборативної фільтрації. У результаті виконання дипломної роботи було реалізовано рекомендаційну систему на основі 3 рекомендаційних моделей: BiVAE, Wide and Deep та NCF для побудови рекомендацій кінофільмів. Система приймає інформацію про користувача та список персоналізованих оцінок кінофільмів, а повертає список з 10 найкращих рекомендацій кожної з моделей. Дана система може використовуватися на практиці для оптимізації та покращення процесу побудови персоналізованих рекомендацій для сервісів пов’язаних з відео контентом і як наслідок покращити якість послуг та рівень утримання, що призведе до економії на залученні нових клієнтів. The bachelor's qualification work was completed by a student of the KN-414 group, Sadovnik Ilya Volodymyrovych. The topic is "Recommender system for selecting video content based on user preferences". The work is aimed at obtaining a bachelor's degree in the specialty 122 "Computer Science". The aim of the work is to build a recommender system for selecting video content based on user preferences.
Recommender system for selecting video content based on user preferences
Keywords: рекомендаційна система, колаборативна фільтрація, гібридні рекомендаційні системи, BiVAE, Wide and Deep, NCF.