Одержання бутил- і амілацетатів у присутності солей перфтор(4-метил-3,6-діоксаоктан)сульфонатної кислоти - Дзіняк, М. Б.; Мельник, С. Р.; Старчевський, В. Л. (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
Досліджені закономірності естерифікації оцтової кислоти аліфатичними спиртами С4–С5 у присутності солей металів пефтор(4-метил-3,6-діоксаоктан)сульфонатної кислоти. Запропоновано зміни до технології одержання естерів оцтової кислоти із застосуванням цих каталізаторів. The features of esterification process of acetic acid with butyls and amyls alcohols at the presence of salts of perfluoric(4-methyl-3,6-dioxaoktan)sulphoacid have been investigated. The change to process of acetic esters obtaining with the use of these catalysts has been proposed.
Keywords: естерифікації оцтової кислоти аліфатичними спиртами; esterifikacii of ac.a. by aliphatic alcohols