"Партійний ресурс" як цілісна політологічна категорія - Шумельда, Олександр (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2006)
На основі аналізу робіт деяких європейських, американських та вітчизняних дослідників проаналізовано систему ресурсів політичних партій, обґрунтовано необхідність комплексного підходу до її вивчення. Зроблено висновок про можливість використання поняття “партійний ресурс” для означення цілісної системи ресурсів партій, залучених до політичної діяльності. Оn the basis of the analysis of works of the European, American and Ukrainian researchers the system of political parties’ resources is analyzed, necessity of the complex approach to its studying is proved. The author makes a conclusion about an opportunity of using the concept "a party resource" for a designation of complete system of resources of political parties, which participate in political life.