Вібронавантаженість різьбових з’єднань у конструкції сівалки - Дівеєв, Б.; Опалко, В.; Черчик, Г. (Видавництво Львівської політехніки, 2016)
Досліджено вплив параметрів вібрації на динамічні властивості різьбових з’єднань сівалки. Експериментальні віброграми використано для обчислення локальних напружень у з’єднанні за допомогою математичних моделей низького рівня. Поштовхом для цього дослідження було бажання ідентифікувати параметри, які сприяють ослабленню болтів. Influence of parameters of vibration is explored on dynamic properties of screw-bolts connections of the sowing machine. Experimental vibrograms are used for the calculation of local stresses in the connection by low level mathematical model design. The desires to identify the parameters that contribute to bolt loosening were the impetus for this study.
Keywords: різьбове з’єднання; сівалка; локальні напруження; коливання screw-bolts connections; sowing machine; local stresses; oscillation