Комп’ютиризація видавничої галузі та розвиток сучасної видавничої термінології - Огар, Емілія; Процик, Марія (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2002)
У статті розглянуто основні проблеми розвитку сучасної української видавничої термінології, пов’язані з комп’ютеризацією процесу книговидання. Найбільшу увагу приділено питанням перекладу та унормування нових комп’ютерних видавничих термінів, проблемі синонімії.

The article is dedicated to main problems of developing of the modem Ukrainian publishing terminology, which are connected with computerization of publishing. The most important questions are the translation, the normalisation of the new computer publisher terms, the problem of synonymy.