Теоретико-методологічні підходи до визначення рівня життя населення та індикаторів його виміру - Івашків, В. О. (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
Наведено теоретично-методологічні підходи до визначення категорії рівня життя населення, здійснено короткий аналіз еволюції підходів до рівня життя, продемонстровано зв'язок рівня життя з добробутом та бідністю, виокремлено основні ключові поняття багатопланової категорії рівня життя у контексті соціально-економічних відносин, здійснено короткий огляд індикаторів рівня життя. In the article theoretical and methodological approaches to the definition of the category of the living standard, an overview of the evolution of approaches to quality of life, demonstrated communication level of life of well-being and poverty, highlights the basic key concepts multi-faceted category level of life in the context of socio-economic relations, an overview of the indicators of the standard of living.
Theoretical-methodological approaches to the level of life of the population and the indicators measuring
Keywords: рівень життя; диференціація; спосіб життя; дохід; форма життєдіяльності; умови; суспільний розвиток; соціально-економічна категорія; індикатор; параметр; добробут; бідність; quality of life; differentiation; lifestyle; income; form of life; environment; social development; socio-economic category; indicator parameter; welfare; poverty