Міжнародне співробітництво міської ради Камʼянця-Подільського: інформаційно-комунікативний аспект - Кравець, Анастасія Дмитрівна; Kravets, Anastasiia Dmytrivna (Національний університет "Львівська політехніка", 2023)
Міжнародне співробітництво є важливою складовою розвитку будь-якого міста, адже воно сприяє обміну досвідом, залученню інвестицій, розвитку туризму та культурних зв'язків. Кам'янець-Подільський, як місто з багатою історією та унікальною культурною спадщиною, має значний потенціал для розвитку міжнародного співробітництва. Перший розділ розкриває теоретичні підвалини міжнародної співпраці на рівні міських рад. Він знайомить з ключовими поняттями, підходами та досвідом європейських країн, а також висвітлює роль міських рад у міжнародних відносинах. На прикладах Польщі, Чехії та Німеччини розглядаються конкретні механізми та програми, що використовуються для налагодження та зміцнення міжнародних зв'язків. У другому розділі описуються ключові міжнародні партнери Кам'янець-Подільської міської ради. Місто активно співпрацює з містами-побратимами, прагнучи до розвитку туризму, залучення інвестицій та налагодження культурних і освітніх зв'язків. У третьому розділі досліджено діяльність інвестиційного відділу Кам'янець-Подільської міської ради, а також проаналізовано успішні приклади міжнародних проектів, реалізованих міською радою. На основі проведеного аналізу було надано рекомендації та проведено SWOT-аналіз для визначення пріоритетних напрямків пошуку нових міст-партнерів.

International cooperation is an important component of any city's development, as it facilitates the exchange of experience, investment attraction, tourism and cultural relations. Kamianets-Podilskyi, as a city with a rich history and unique cultural heritage, has significant potential for the development of international cooperation. The first chapter reveals the theoretical foundations of international cooperation at the level of city councils. It introduces key concepts, approaches and experiences of European countries, and highlights the role of city councils in international relations. Using the examples of Poland, the Czech Republic and Germany, the book examines specific mechanisms and programs used to establish and strengthen international relations. The second section describes the key international partners of Kamianets-Podilskyi city council. The city actively cooperates with its twin cities, striving to develop tourism, attract investment, and establish cultural and educational ties. The third section examines the activities of the investment department of the Kamianets-Podilskyi City Council and analyzes successful examples of international projects implemented by the city council. Based on the analysis, recommendations were made and a SWOT analysis was conducted to identify priority areas for finding new partner cities.
International Cooperation of Kamianets-Podilskyi City Council: Information and Communication Aspect
Keywords: 6.291.00.02; міжнародне співробітництво; міська рада; Кам’янець-Подільський; інформаційно-комунікаційний аспект; international cooperation; city council; Kamianets-Podilskyi; information and communication aspect