Розрахунок вертикальних пружних систем вібромашин об’ємної обробки з електромагнітними віброзбудниками - Ланець, О. С. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2002)
У статті наводиться розрахунок на жорсткість та міцність вертикальних пружних систем у вигляді вертикально розташованого пружного стрижня. Такі пружні системи використовуються у багатомасних вібраційних машинахоб’ємної обробки з коловими електромагнітними віброзбудниками. In article the calculation of rigidity and strenght of vertical elastic systems (vertical torsion bar springs) are given. These elastic systems are used in new moremass resonant vibratory finishing machines of volumetric treatment with circular electromagnetic vibration exciter.