Соціальні мережі як інструмент інформаційного впливу: від міжнародних конфліктів до корпоративних комунікацій - Демус, Вікторія Андріївна; Demus, Viktoriia Andriivna (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
У бакалаврській кваліфікаційній роботі розглянуто роль соціальних мереж як потужного інструменту впливу на міжнародні конфлікти, політичні кампанії та корпоративні комунікації. У першому розділі сформовано теоретико-методологічні засади функціонування соціальних мереж в умовах сучасних інформаційних війн. Визначено поняття інформаційного впливу, його підходи та класифікації та розглянуто соціальні мережі як нове комунікаційне середовище. Другий розділ аналізує вплив соціальних мереж на формування громадської думки. Вивчає його використання у міжнародних конфліктах, зокрема на прикладах повномасштабного вторгнення рф в Україну та протестів у Гонконзі. Проаналізовано роль соціальних медіа в політичних маніпуляціях під час виборчих кампаній, зокрема на прикладі в США. У третьому розділі розглянуто трансформацію маркетингових стратегій у цифрову епоху та роль соціальних мереж у створенні репутації компанії, бренду та кризового управління. Проведено власне дослідження на прикладі ТОВ "Інтел Девелопмент Груп", яке включало аналіз сторінок компанії та конкурентів, опитування, статистичні аналізи даних та інтерв’ю. За результатами дослідження були визначені успішні практики використання соціальних мереж для підвищення впізнаваності бренду та зростання продажів, а також проблемні сфери, орієнтовані на ефективність та якість лідів. Запропоновано конкретні рекомендації щодо оптимізації присутності компанії в соціальних мережах. Отже, для успішного функціонування в сучасному цифровому світі компаніям необхідно глибоко розуміти динаміку соціальних мереж, здійснювати постійний моніторинг, забезпечувати швидке реагування та підтримувати відкритий діалог з аудиторією.

The bachelor's qualification work examines the role of social networks as a powerful tool for influencing international conflicts, political campaigns and corporate communications. The first section forms the theoretical and methodological principles of the functioning of social networks in the conditions of modern information wars. The concept of information influence, its approaches and classifications are defined and social networks are considered as a new communication environment. The second section analyzes the influence of social networks on the formation of public opinion. It studies its use in international conflicts, in particular on the examples of the full-scale invasion of the Russian Federation in Ukraine and the protests in Hong Kong. The role of social media in political manipulation during election campaigns is analyzed, in particular on the example of the USA. The third section examines the transformation of marketing strategies in the digital age and the role of social networks in creating a company's reputation, brand and crisis management. Our own research was conducted on the example of Intel Development Group LLC, which included an analysis of the company's and competitors' pages, surveys, statistical data analysis, and interviews. The results of the study identified successful practices for using social networks to increase brand awareness and sales growth, as well as problem areas focused on the effectiveness and quality of leads. Specific recommendations were offered for optimizing the company's presence in social networks. Therefore, to successfully operate in the modern digital world, companies need to deeply understand the dynamics of social networks, conduct constant monitoring, ensure rapid response, and maintain an open dialogue with the audience.
Social Media as a Tool of Informational Influence: From International Conflicts to Corporate Communications
Keywords: 6.291.00.02; соціальні мережі; інформаційний вплив; міжнародні конфлікти; корпоративні комунікації; брендинг; антикризові комунікації; маніпуляція; таргетинг; інформаційна безпека; social networks; information influence; international conflicts; corporate communications; branding; anti-crisis communications; manipulation; targeting; information security