Своєрідність формування барокової концепції людини в українській філософії XVII — першої половини XVIII століття - Сурмай, І. М. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2004)
Проаналізовано найважливіші аспекти проблеми людини в українській бароковій філософії з метою виявлення її самобутнього і оригінального змісту в контексті загальноєвропейської антропологічної традиції. The article is devoted to the some impotent aspects of the problem of people in the Ukrainian baroque philosophy of the 17-the first half of 18 century. Completely entering in a general context European Baroque of tradition, the domestic philosophical conception, differs by some original features