Арт-кластер на вулиці Я.Мудрого у Львові - Чирка, Ірина Максимівна; Chorka, Iryna Maksymivna (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
Арт-кластер м. Львів — це новий багатофункціональний мистецький простір, покликаний стати осередком сучасного культурного життя міста. Розташований у затишному історичному районі, кластер поєднує в собі галерейний простір, майстерні для митців, креативні студії, концертний та освітній майданчики. Основною метою арт-кластеру є підтримка локальних художників, розвиток міждисциплінарної співпраці, популяризація сучасного мистецтва та створення відкритого простору для діалогу між мистецтвом і громадою. Простір відкритий для художніх виставок, перформансів, лекцій, майстер-класів і мистецьких резиденцій. Арт-кластер прагне інтегрувати Львів у міжнародний контекст сучасної культури, зберігаючи при цьому автентичність міста та його багату мистецьку традицію. Це місце, де народжуються ідеї, експериментують з формами та знаходять нове звучання культурні ініціативи.

The Art Cluster in Lviv is a new multifunctional artistic space designed to become a hub of the city’s contemporary cultural life. Located in a cozy historical district, the cluster combines a gallery space, artist workshops, creative studios, as well as concert and educational venues. The main goal of the art cluster is to support local artists, foster interdisciplinary collaboration, promote contemporary art, and create an open space for dialogue between art and the community. The space is open to art exhibitions, performances, lectures, workshops, and artist residencies. The art cluster aims to integrate Lviv into the international context of contemporary culture while preserving the city's authenticity and rich artistic tradition. It is a place where ideas are born, forms are experimented with, and cultural initiatives find their new voice.
Art Cluster on Yaroslav Mudryi Street in Lviv
Keywords: 6.191.00.00