Руйнування та окиснення дріжджів у водному розчині глюкози за допомогою ультразвуку в присутності пероксиду водню - Максимів, Н. Л.; Іванишин, С. І. (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
Досліджено кінетику окиснення дріжджових клітин, ініційованого пероксидом водню, у воді і водних розчинах глюкози під час оброблення системи ультразвуком і без неї. Показано, що процес відбувається по радикально-ланцюговому механізму згідно з кінетичним рівнянням другого порядку. Kinetics of oxidation of yeast cells initiated by hydrogen peroxide in water and glucose water solutions with different concentrations at ultrasound treatment and without it. Radicalchain mechanism of yeast organic compounds oxidation with kinetic equation of second order was established.
Keywords: кінетика окиснення дріжджових клітин; радикально-ланцюговий механізм; kinetics of okisnennya of zymic cages; radically chain mechanism