Реставраційно-архітектурна освіта в стінах університету "Львівська політехніка" - Бевз, М. В. (Видавництво Львівської політехніки, 2010)
Розглянуто освітню і наукову діяльність кафедри реставрації і реконструкції архітектурних комплексів Національного університету «Львівська політехніка», а також дослідження фахівців зі збереження пам’яток регіону. Висвітлено також результати науково-проектних розробок науково-дослідної лабораторії з регенерації заповідних архітектурних комплексів історичних міст України (НДЛ-104), яка функціонує при кафедрі і діяльність якої спрямована на розв’язання реставраційних завдань на містобудівних об’єктах. The educational and scientific works and activity of protecting of monuments on the Department of Restoration and Reconstruction of architectural Complexes of the National University «Lviv Polytechnic» are preserved in the article. The results of Scientifically and Project Research Laboratory of Regeneration of Architectural Complexes of Historical Cities of Ukraine (SRL-104) which functions at the department are reflected also including the quastions of urban aspects of restoration.
Keywords: реставрація пам ’яток архітектури; регенерація історичних містобудівних комплексів і ансамблів; реставраційна освіта; restoration of monuments of architecture; regeneration of historical town- planning complexes and ansambles; restoration education