Методика використання журналів обліку XIX ст. для локалізації нерухомості в Галичині - Долинська, М. Л.; Мельник, О. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2000)
У ЦДІА України у Львові зберігаються супровідні до кадастрових карт журнали обліку земельних ділянок для багатьох населених пунктів Галичини. Їхній аналіз дозволяє отримати додаткову інформацію про особу власника парцелі (юридичну чи фізичну), 'її конскрипційний номер, площу в клястерах. Крім загальновідомого поділу на середмістя і передмістя, використаний допоміжний дрібніший поділ на юридики, що сприяє детальнішій локалізації земельної власності.