Крайова задача для одного виродженого параболічного рівняння - Симотюк, М. М.; Тимків, І. Р. (Видавництво Львівської політехніки, 2014)
Досліджено крайову задачу для одного виродженого за радіальною змінною параболічного рівняння. Встановлено умови існування та єдиності розв'язку задачі. За допомогою метричного підходу встановлено оцінку знизу для значень функцій Бесселя півцілого індексу. що входять знаменниками у вирази для коефіцієнтів ряду Фур'є. яким зображується розв'язок задачі. Исследована краевая задача для одного вырожденного по радиальной переменной параболического уравнения. Установлены условия существования и единственности решения задачи. С помощью метрического подхода установлена оценка снизудл для значений функций Бесселя полуцелого индекса, входящих знаменателями в выражения для коэффициентов ряда Фурье, представляющего решение задачи. We investigate a boundary problem for some degenerate in radial variable parabolic equations. The theorems of existence and uniqueness the solution of the problem, are established. Using metric approach thake is obtained a lover estimate for values of Bessel function with semi integer index. The values are denominators in expression for coefficients of Fourier series, that is described a problem solutions.
Краевая задача для одного вырожденного параболического уравнения
Boundary value problem for one a degenerate parabolic equation
Keywords: вироджене рівняння; функція Бесселя; малий знаменник; міра Лебега; вырожденное уравнение; функция Бесселя; малый знаменатель; мера Лебега; degenerate equations; Bessel functions; small denominator; Lebesgue measure