Оптимізація геометрії лопатей тихохідного вітроколеса з метоюмаксимізації відбору потужності з потоків повітря - Кузьо, І. В.; Корендій, В. М.; Прокопець, Н. І. (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
Наведено і реалізовано методику розрахунку та оптимізації кута атаки плоских лопатей і профільного кута лінійчастих лопатей тихохідного вітроколеса для забезпечення максимального відбору потужності з потоку повітря; подано графічні та аналітичні залежності оптимальних значень вказаних кутів. Methods of calculation and optimization of angle of attack of flat blades and profile angle of linear blades of low-speed wind-wheel for maximum power takeoff from the air flow are set and realized, graphical and analytical expressions of optimum values of these angles are provided in the article.