The distribution of short-wave radiation in an Internal hole of nanotube - Figovsky, Oleg; Pashin, Dmitry; Khalitov, Zufar; Semenov, Egor (Publishing House of Lviv Polytechnic National University, 2012)
Spectral dependences and distributions of diffraction intensity of short-wave radiation (X-ray, particles of corresponding energies) by non-chiral, chiral, spiral and radial lattices in the internal hole of nanotube are calculated. The significant increase of intensity, diffracted by some kinds of nanotubes at characteristic lengths of waves, is shown. Differences and abnormal character of radiation propagation through the hole are determined. Розраховані спектральні залежності і розподіл інтенсивності дифракції короткохвильового випромінювання (рентгенівські кванти, частинки відповідної енергії) на ахіральній, хіральній, спіральній та радіальній решітках у внутрішній порожнині нанотрубки. Показане суттєве збільшення інтенсивності, дифрагованої деякими видами нанотрубок, при характеристичних довжинах хвиль. Визначено відмінності і аномальний характер проходження випромінювання внутрішньою порожниною нанотрубки.
Розподіл короткохвильового випромінення у внутрішній порожнині нанотрубок
Keywords: nanotube; short-wave radiation; spectral dependence; internal hole; нанотрубка; короткохвильове випромінення; внутрішня порожнина; спектральна залежність