Щодо вживанння термінів "керування” та "управління" - Микульчик, Роман (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2002)
У статті розглянуто вживання термінів “управління” і “керування”, і значення цих термінів у різних (перекладних і тлумачних) словниках. Зроблено спробу проаналізувати походження терміна “управління” і правомірності його використання в українській науково-технічній термінології.

The usage of terms “uprawlinnja” and “keruwannja” and their meanings in which those terms are used in vocabularies and dictionaries is discussed in this paper. There is made an attempt to analizę the derivation of term “uprawlinnja” and legacy of it usage in Ukrainian scientific and technical terminology.