Особливості провадження у справах про адміністративні правопорушення в галузі стандартизації, якості продукції, метрології і сертифікації - Зільник, Н. М. (Видавництво Львівської політехніки, 2016)
Розглянуто особливості провадження у справах про адміністративні правопорушення в галузі стандартизації, якості продукції, метрології та сертифікації. На основі аналізу положень наукової літератури та юридичних словників визначено поняття провадження у справах про адміністративні правопорушення в цій сфері. Окреслено ознаки, принципи та стадії провадження у справах про адміністративні правопорушення в галузі стандартизації, якості продукції, метрології та сертифікації. Наголошено, що провадження у справах про адміністративні правопорушення в галузі стандартизації, якості продукції, метрології та сертифікації має як загальні, так і специфічні ознаки, наявність яких не суперечить, а лише вказує на індивідуалізацію адміністративного провадження у конкретній справі. В статье рассматриваются особенности производства по делам об административных правонарушениях в области стандартизации, качества продукции, метрологии и сертификации. На основе анализа положений научной литературы и юридических словарей определено понятие производства по делам об административных правонарушениях в данной сфере. Определены признаки, принципы и стадии производства по делам об административных правонарушениях в области стандартизации, качества продукции, метрологии и сертификации. Отмечено, что производство по делам об административных правонарушениях в области стандартизации, качества продукции, метрологии и сертификации имеет как общие, так и специфические признаки, наличие которых не противоречит, а лишь указывает на индивидуализацию административного производства по конкретному делу. In the article is considered features of proceedings for cases of administrative violations in the field of standardization, product quality, metrology and certification. By the analysis of scientific literature and legal dictionary the concept of proceedings for cases of administrative violations in this field of has been defined. The features, principles and stages of proceedings for cases of administrative violations in the field of standardization, product quality, metrology and certification have been outlined. Has been emphasized that the proceedings for cases of administrative violations has both general and specific features, which can not contradict, but rather points to the individualization of administrative proceedings in individual cases.
Особенности производства по делам об административных правонарушениях в области стандартизации, качества продукции, метрологии и сертификации
The features of proceedings for cases on administrative violations in the field of standardization, product quality, metrology and certification
Keywords: провадження у справах про адміністративні правопорушення; стандартизація; якість продукції; метрологія; сертифікація; производство по делам об административных правонарушениях; стандартизация; качество продукции; метрология; сертификация; proceedings for cases of administrative violations; standardization; product quality; metrology and certification