Системи прийняття рішень з нечіткою логікою - Кравець, П.; Киркало, Р. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2009)
Розглядається проблема прийняття рішень в умовах невизначеності на основі застосування продукційних правил нечіткої логіки. Описано структуру та функції системи нечіткого прийняття рішень. Специфіковано етапи перетворення нечітких даних в процесі логічного виведення рішень. Наведено приклад нечіткого логічного виведення. The problem of a decision-making in the conditions of uncertainty on the basis of application of productional rules of fuzzy logic is considered. The structure and functions of fuzzy decision-making system are described. The stages of the fuzzy data transformation in the course of a logic conclusion of decisions are specify. The example of a fuzzy logic conclusion is resulted.
Keywords: продукційні правила нечіткої логіки; системи нечіткого прийняття рішень; productional rules of fuzzy logic is considered; fuzzy decision-making system