Функціонування судового процесу в Київській Русі - Стецюк, Б. Р. (Видавництво Львівської політехніки, 2015)
Розглянуто історико-правові аспекти та проаналізовано стадії судового процесу Київської Русі. Значну увагу зосереджено на основних положеннях процесуальних дій під час судових розглядів та важливості встановлення справедливості відносно сторін. Рассмотрены историко-правовые аспекты и проанализированы стадии судебного процесса Киевской Руси. Значительное внимание уделяется основным положениям процессуальных действий во время судебных разбирательств и важности установления справедливости в отношении сторон. The article reveals the historical legal aspects and analyses the stages of judicial proceedings in Kievan Rus’. Much attention is given to the main principles of proceedings during the trial and the importance of the fairness regarding the parties.
Функционирование судебного процесса в Киевской Руси
Of lawsuit in Kyiv Rus
Keywords: “Руська правда”; суд; процесуальні сторони; докази; свідки; вирок; “Русская правда”; суд; процессуальные стороны; доказательства; свидетели; приговор; Rus’ka Pravda; court; procedural parties; evidence; witnesses; verdict