Математичне моделювання крутильних коливань каркасної металоконструкції - Підгайний, Т. Ю. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2007)
Розроблено математичну модель і алгоритм розрахунку вільних крутильних коливань каркасної металоконструкції. Застосовано засоби континуалізації. Проаналізовано граничні умови. Досліджено вплив зсувної жорсткості з’єднувальної гратки на власні частоти механічної системи. The mathematical model and algorithm of calculation of free torsion oscillations of frameworks are developed. Tools of continuing are applied. Boundary conditions are analysed. Effect of a rigidity of shift of a connective lattice on intrinsic frequencies of mechanical system is investigated.
Keywords: математичне моделювання; крутильні коливання; засоби континуалізації; каркасна металоконструкція