Слова з компонентом електро- в сучасній українській літературній мові - Кочан, Ірина (Видавництво Львівської політехніки, 2018)
У статті розглянуто слова з компонентом електро- в українській мові, простежено фіксацію таких лексем у лексикографічних працях різного часового зрізу, виявлено тематичні групи таких слів, їхня належність до різних наукових сфер, а також простежено динаміку змін семантичної структури – її звуження чи розширення – деяких термінів. Зіставлено такі слова з їхніми аналогами в інших слов’янських мовах.

The article deals with the words with the electro- component in the Ukrainian language. Fixation of such tokens in lexicographic works of different time slices is traced. Thematic groups of such words are identified, their belonging to different scientific fields, and also tracing the dynamics of changes in the semantic structure - its narrowing or expansion – some terms. Such words are compared with their counterparts in other Slavic languages
Keywords: українська мова; міжнародний компонент; складні слова; терміни; Ukrainian language; international component; complex words; terms; 811.161