Багатокомпонентні цементи для будівельних опоряджувальних розчинів - Котів, Р.; Кропивницька, Т.; Саницький, М. (Видавництво Львівської політехніки, 2012)
Встановлені принципи композиційної побудови малоенергомістких багатокомпонентних цементів для будівельних опоряджувальних розчинів, що передбачає синергічне поєднання наповнювачів, активних мінеральних добавок пуцоланічної дії та поліфункціональних модифікаторів. Проведено оптимізацію складів багатокомпонентних цементів і встановлено взаємозв’язок фазового складу, мікроструктури та міцності цементної матриці. Established principles of composite construction of low energy-intensive multicomponent cements for finishing mortars that provide synergistic combination of fillers, active mineral additives of pozzolanic action and polyfunctional modifiers. Carried out optimization of multicomponent cements compositions and established the relationship between the phase composition, microstructure and strength of the cement matrix.
Keywords: багатокомпонентний цемент; активні мінеральні добавки; модифікатор; опоряджувальний будівельний розчин; multicomponent cement; active mineral additives; modifier; finishing mortar