Класифікація поверхонь матеріалів за статистичними ознаками зображення на основі дисперсії - Мельник, Р.; Кожух, І. (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
Наведено результати дослідження статистичних ознак зображення на основі дисперсії та їх порівняння при використанні для класифікації поверхонь металів. Для класифікації застосовується поділ всієї множини значень характеристики на діапазони, що відповідають окремим типам металевих сплавів. The paper contains the results of investigation of statistical features based on dispersion and their comparison in conditions of using for metal surface classification. The partitioning of whole set of characteristic values into ranges, which correspond to separate types of metal alloys, is used for classification.
Keywords: зображення; класифікація поверхонь; статистичні ознаки; дисперсія; порівняння характеристик; image; surface classification; statistical features; dispersion; characteristic comparison