Емульсійна олігомеризація фракції С9 побічних продуктів нафтопереробки, ініційована персульфатом калію - Субтельний, Р. О.; Оробчук, О. М.; Дзіняк, Б. О.; Subtelnyi, R. O.; Orobchuk, O. M.; Dziniak, B. O. (Lviv Politechnic Publishing House, 2019)
Описано одержання вуглеводневих смол низькотемпературною емульсійною олігомеризацією вуглеводневої фракції С9 рідких продуктів піролізу, ініційованою персульфатом калію, у присутності аніоноактивного емульгатора першого роду. Встановлено вплив характеристик дисперсійного середовища (води) та рН реакційної суміші на перебіг емульсійної олігомеризації вуглеводнів фракції С9. Встановлено, що зменшення значення рН спричиняє підвищення зростання виходу вуглеводневої смоли. Середня молекулярна маса і температура розм’якшення олігомерів не залежать від рН реакційної суміші. Визначено вихід та фізико- хімічні характеристики синтезованих олігомерів.

The production of hydrocarbon resins by low-temperature emulsion oligomerisation of the hydrocarbon fraction C9 of liquid pyrolysis products initiated by potassium persulfate in the presence of first type anionic emulsifier is described. The influence of the dispersion medium characteristics (water) and the reaction mixture pH on the course of emulsion oligomerization of the C9 fraction hydrocarbons was established. It was established that a decrease in the pH value leads to an increase in the growth of the yield of the hydrocarbon resin. The average molecular weight and the softening temperature of the oligomers are independent of the reaction mixture pH. The yield and physical and chemical characteristics of synthesized oligomers was determined.
Emulsion oligomerization of C9 fraction of oil refining by-products initiated by potassium persulfate
Keywords: емульсійна олігомеризація; вуглеводнева фракція; дисперсійне середовище; персульфат калію; рН; емульгатор; emulsion oligomerization; hydrocarbon fraction; dispersion medium; potassium persulfate; pH; emulsifier