Керування коефіцієнтом потужності під час паралельної роботи синхронного генератора з мережею - Рябенький, В.М.; Ушкаренко, О.О.; Білоконь, О.Л. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2010)
Виконано синтез регулятора на базі нечіткої логіки для стабілізації коефіцієнта потужності синхронного генератора під час паралельної роботи з мережею шляхом керування збудженням генератора. Розроблено модель електростанції та отримані результати моделювання роботи регулятора. In the article the synthesis of controller based on fuzzy logic to stabilize the power factor of synchronous generator working in parallel with the network through the control of excitation of generator. The model of power station and simulation results of the regulator have been developed.
Keywords: коефіцієнт потужності; генератор; нечітка логіка; моделювання; power factor; generator; fuzzy logic; modeling