Вплив екстерналій на ефективність національної економіки - Сороківська, М. В. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2000)
Досліджується формування побічних ефектів (або екстерналій) та вплив окремих їх видів на ефективний розподіл ресурсів національної економіки. Пропонуються приватні способи розв’язання проблеми екстерналій. The formation of spillovers (or externalities) is analyzed. We also study the influence of various types of externalities on the efficient allocation of resourses in national economy. The private methodsof solving the externalities problem are suggested.