Захист права на життя: окремі аспекти в контексті сучасних ризиків - Ковальчук, О. Б.; Редько, А. В.; Kovalchuk, O. B.; Redko, A. V.; Ковальчук, Е. Б.; Редько, А. В. (Видавництво Львівської політехніки, 2019)
Розглянуто окремі аспекти захисту права на життя в контексті сучасних ризиків. Зокрема, на підставі аналізу вітчизняного та зарубіжного досвіду досліджено питання: використання смертної кари, штучного переривання вагітності, яке є дотичним до питань моралі, релігії та медицини; використання еутаназії як способу позбавлення життя; позбавлення життя, що відбулось внаслідок виключно необхідного застосування сили.

The article deals with certain aspects of the protection of the right to life in the context of contemporary risks. In particular, the use of the death penalty, artificial termination of pregnancy (abortion), which is relevant to issues of morality, religion and medicine, the use of euthanasia as a deprivation of life, the deprivation of life resulting from the absolutely necessary use of force on the basis were studied of the analysis of domestic and foreign experience.

Рассмотрены отдельные аспекты защиты права на жизнь в контексте совре- менных рисков. В частности, на основании анализа отечественного и зарубежного опыта исследованы вопросы: использования смертной казни, искусственного прерывания беременности, которое является касательным к вопросам морали, религии и медицины; использования эвтаназии как способа лишения жизни; лишения жизни, которое произошло вследствие абсолютно необходимого применения силы.
The protection of the right to life: certain aspects in the context of contemporary risks
Защита права на жизнь: отдельные аспекты в контексте современных рисков
Keywords: право на життя; смертна кара; довічне позбавлення волі; штучне переривання вагітності; еутаназія; необхідність застосування сили; right to life; death penalty; life imprisonment; artificial termination of pregnancy (abortion); euthanasia; necessity to use force; право на жизнь; смертная казнь; пожизненное лишение свободы; искусственное прерывание беременности; эвтаназия; необходимость применения силы; 351; 351.87