Поняття фінансової стійкості банку та шляхи її забезпечення - Шийка, Марина (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
Важливість даної теми полягає у вивченні банківської системи через призму оцінки фінансового стану банку, аналізуючи його діяльність. Тепер надійність і фінансова стійкіст - основні фактори, які впливають на свідомість клієнта при виборі банку. У статті розглянуто різні підходи до визначення поняття фінансової стійкості банку. Досліджено основні зовнішні та внутрішні фактори, які впливають на фінансову стійкість комерційного банку, запропоновано шляхи її досягнення.
Keywords: фінансова стійкість; платоспроможність; ліквідність; прибутковість; конкурентоспроможність