Дослідження в термінах феноменологічної синтезної моделі поверхні навантаження при циклічних термомеханічних випробуваннях полікристалічного матеріалу з пам’яттю форми - Голиборода, І. М. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2004)
На основі дворівневої феноменологічної моделі нелінійної деформації досліджується деформаційна поведінка матеріалів з пам’яттю форми на основі заліза. Описано трансформацію поверхні навантаження при термомеханічному навантаженні. Deformational behavior of Fe-based Shape Memory materials is investigated. The investigation is realized in terms of the two-level phenomenological model of non-linear deformation. Transformation of the surface of loading is discussed.