Шорсткість і точність обробки поверхонь деталей вібраційно-відцентровим зміцненням - Кирилів, Я. Б.; Кук, А. М. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2006)
Наведено результати експериментальних досліджень шорсткості і точності оброблення поверхонь деталей вібраційно-відцентровим зміцненням на сталях 35 та 40Х. За параметрами точності досліджено радіальне биття та зміну діаметра деталі. Проаналізовано результати та подано рекомендації щодо збільшення опорної (несучої) поверхні та підвищення геометричної точності. The results of experiments researches of roughness and exactness of treatment of details surfaces by the oscillation-centrifugal strengthening on steel 35 and 40X. Using are presented the parameters of exactness radial beating and change of a detail is investigational diameter. Results are analyzed and recommendations are improvement in relation to the increase of (bearing) surface and geometrical accuracy.