Використання методу К-середніх кластерного аналізу під час розв'зання задач енергетичної безпеки територій - Розен, В. П.; Іщук, П. П.; Давиденко, Л. В. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2010)
Описано метод кластеризації з використанням методу К-середніх для завдань енергетичної безпеки. Цей метод адаптований для розв'язання конкретної групи завдань. In this article it is described a method of clustering with use of a method of K-averages for problems of power safety. The given method is adapted for the decision of the given circle of problems.
Keywords: енергетична безпека; кластерний аналіз; метод К-середніх; управління енергетичною галуззю; power safety; cluster analysis; K-means method; power management