Ідентифікація проблемних ситуацій та їх станів у складних технічних системах з використанням модифікованого алгоритму ФОРЕЛ - Савчук, Т. О.; Петришин, С. І. (Видавництво Львівської політехніки, 2014)
В статті наведено особливості ідентифікації проблемних ситуацій та їх станів з використанням модифікованого алгоритму ФОРЕЛ кластеризації. Основною відмінністю модифікованого алгоритму від класичного є можливість користувача задавати значення показника якості розбиття, що робить алгоритм гнучким при проведенні аналізу проблемних ситуацій та їх станів в складних технічних системах. The article describes the features of the identification of problem situations and their states using the modified algorithm FOREL of clasterization. The main difference of the modified algorithm from the classical one is the user’s ability to set the quality score for clusters, which makes the algorithm flexible in analyzing problem situations and states in complex technical systems.
Keywords: кластерний аналіз; алгоритм ФОРЕЛ; cluster analysis; algorithm FOREL