Синтез карбоксиалкілових естерів 2,3-діоксо-1,2,3,4-тетрагідрохіноксалін-6-тіосульфокислоти - Василюк, С. В.; Хоміцька, Г. М.; Шиян, Г. Б.; Монька, Н. Я.; Баранович, Д. Б.; Лубенець, В. І. (Видавництво Львівської політехніки, 2012)
Досліджено алкілування натрієвої та калієвої солей 2,3-діоксо-1,2,3,4-тетрагідрохіноксалін-6-тіосульфокислоти циклічними естерами карбонових кислот та одержано нові карбоксиалкілові тіосульфоестери. The alkylation of sodium and potassium salts of 2,3-dioxo-1,2,3,4-tetrahydroquinoxaline-6-thiosulfonic acid with cyclic esters of carboxylic acids have been investigated and carboxyalkyl esters of 2,3-dioxo-1,2,3,4-tetrahydroquinoxaline-6-thiosulfonic acid have been obtained.
Keywords: солі 2,3-діоксо-1,2,3,4-тетрагідрохіноксалін-6-тіосульфокислоти; алкілування; циклічні естери; тіосульфоестер; salts of 2,3-dioxo-1,2,3,4-tetrahydroquinoxaline-6-thiosulfonic acid; alkylation; cyclic esters; thiosulfoester