Представницька демократія як форма реалізації народного суверенітету - Богів, Я. С.; Bohiv, Y. S.; Богив, Я. С. (Видавництво Львівської політехніки, 2019)
У статті з’ясовано природу представницької демократії як форми реалізації народного суверенітету. Проаналізовано взаємозв’язок народного суверенітету та представницької демократії. Обґрунтовано необхідність використання розширеного підходу до кола суб’єктів народного представництва. Досліджено нормативні, політичні та соціальні вимоги щодо процедури обрання представників народу та порядку здійснення ними своїх повноважень у контексті реалізації народного суверенітету.

The article looks at the nature of representative democracy as a form of realization of popular sovereignty. The relationship of popular sovereignty and representative democracy is analyzed. The necessity of using an expanded approach to the circle of people’s representatives is substantiated. The normative, political and social requirements concerning the procedure for the election of representatives of the people and the procedure for exercising their powers in the context of the implementation of the people’s sovereignty are investigated.

В статье выясняется природа представительной демократии как формы реализации народного суверенитета. Проанализирована взаимосвязь народного суверенитета и представительной демократии. Обоснована необходимость использования расширенного подхода к кругу субъектов народного представительства. Исследована нормативные, политические и социальные требования относительно процедуры избрания представителей народа и порядка осуществления ими своих полномочий в контексте реализации народного суверенитета.
Representative democracy as a form of implementation national sovereignty
Представительная демократия как форма реализации народного суверенитета
Keywords: народний суверенітет; представницька демократія; парламент; депутатський імунітет; громадська рада; national sovereignty; representative democracy; parliament; parliamentary immunity; public council; народный суверенитет; представительная демократия; парламент; депутатский иммунитет; общественный совет; 340.12