Інформаційна система для психологічної підтримки студентів - Борисов, Павло Русланович; Borysov, Pavlo Ruslanovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
В умовах сучасності тема ментального здоров’я студентської молоді набуває особливого значення. Вагомий вплив на психологічний стан студентів мають зовнішні стресори, особливо в умовах війни та нестабільності. У роботі розглянуто основні інструменти та сервіси цифрової підтримки психічного здоров’я: Rozmova.me, Mindly, TellMe, Hedepy. Предмет дослідження: методи і засоби оцінки психологічного стану студентів та надання їм психологічної підтримки. Об’єкт дослідження: процеси надання психологічної підтримки студентам. Мета роботи: розробка інформаційної системи, яка надаватиме ефективні інстурменти для психологічної підтримки студентів шляхом застосування сучасних інформаційних технологій і практик у психології. Результати дослідження: у результаті проведеного дослідження було створено працездатну та функціональну онлайн систему для психологічної підтримки студентів, що забезпечує реєстрацію користувачів, бронювання консультацій та безпечну анонімну комунікацію. На основі аналізу існуючих платформ розробка була орієнтована на потреби студентської аудиторії. Сервіс побудований на використанні сучасних технологій: React Native, FastAPI, MySQL; та модулів захисту даних: Expo SecureStore. Ці засоби розробки гарантували стабільність, швидкодію і безпеку системи. Отримані результати підтверджують відповідність розробки вимогам проєктування та її потенціал для подальшого розвитку.

In the modern context, the issue of students' psychological health is of particular importance. External stressors, especially under conditions of war and instability, significantly affect students' emotional well-being. This work reviews the main tools and services for digital mental health support: Rozmova.me, Mindly, TellMe, Hedepy. Subject of research: methods and instruments for diagnosing students’ psychological well-being and ensuring psychological care. Object of research: organizational and technological processes of psychological care provision to students. Purpose of the work: To design and implement an information system that leverages contemporary IT solutions and evidence-based psychological methods to offer effective support for students’ mental health. Research results: The research culminated in the development of a fully functional web-based system aimed at delivering psychological support to students. This platform enables user registration, session scheduling, and confidential, anonymous communication. Drawing on an evaluation of existing digital solutions, the system was specifically designed to meet the unique psychological needs of students. The implementation employed modern tools such as React Native, FastAPI, and MySQL, alongside security-enhancing components like Expo SecureStore. These technologies ensured the application’s stability, performance, and protection of sensitive data. The final product successfully fulfills the outlined objectives and presents opportunities for further development and refinement.
Information system for psychological support of students
Keywords: 6.126.00.01; інформаційна система; психологічне здоров’я; студенти; онлайн-консультація; клієнт-серверна архітектура; information system; mental health; students; online consultation; client-server architecture